Wat doe ik als kindercoach?

Als kindercoach wil ik:

  • kinderen die de wereld soms overweldigend vinden en daarin vastlopen begeleiden.
  • ouder(s)/verzorger(s) of de school in het proces van het kind meenemen.
  • in samenwerking met kind en ouder(s)/verzorger(s) of leerkracht doelgericht komen tot oplossingen die effectief zijn voor beide partijen.

Authenticiteit is een woord wat mij aanspreekt. Als ik het woordenboek erop na sla en lees dat authenticiteit echtheid, eigenheid en oorspronkelijkheid betekent, dan matcht dit met hoe ik zelf in het leven sta. Het zijn kernkwaliteiten die mooi en krachtig zijn en tot een doelgerichter en zinvoller bestaan kunnen leiden.

Kinderen zijn heel trouw aan zichzelf, authentiek in wie ze zijn. Daarom werk ik graag met kinderen. Als leerkracht reageer ik snel op situaties waarin ik merk dat kinderen hun authenticiteit verliezen door de omstandigheden. Toch kan ik als leerkracht niet alles oplossen en moet ik dat ook niet willen. Soms reiken de omstandigheden verder dan school. Om die reden heb ik de keuze gemaakt voor het volgen van de opleiding tot kindercoach. Ik vind dit werk een prachtige aanvulling naast mijn werk als leerkracht.