Wat doe ik als kindercoach en open huis!

Ik krijg vaak de vraag: wat doe je nu precies als kindercoach?

Als kindercoach help ik kinderen en/of ouders met zaken die als lastig of moeilijk worden ervaren. Dat kan zijn op het gebied van opvoeding van: leer- en concentratie problemen, het gedrag van kinderen, de puberteit, hoog sensitiviteit. Het helpen doe ik met handvatten, tips, maar uiteindelijk moeten de ouders en het kind daadwerkelijk zelf aan de slag om het probleem op te lossen. Dat kan ik niet voor hen doen. Ik ben niet de oplossing als kindercoach maar de back up, waar weer om advies gevraagd kan worden in dat proces. Coaching duurt daarom vaak ook niet lang. Gemiddeld duurt een coaching 4-8 sessies waar we werken aan 1 doel.

Wanneer kinderen absoluut niet naar een kindercoach willen, moet je dat als ouders ook niet dwingen. Ik zeg dan vaak, kom als ouder bij me voor een intake gesprek en daar kunnen we dan kijken of het raadzaam is om zelf te komen. De ervaring leert dan dat de tips/ handvatten vaak genoeg zijn voor gedragsverandering bij het kind, soms ook met 1 sessie al.

Ik ben een kindercoach, dat betekent een coach voor de kinderen. Dit betekent niet altijd dat ik alleen gesprekken voer met kinderen. Soms is het raadzamer dat het kind niet meekomt en ik alleen met de ouder(s) in gesprek ben. Soms heb ik ook een tweetal sessies alleen met het kind en heb ik daarna een tweetal sessies met de ouder (s). Ik laat dit altijd afhangen wat er bij de intake gevraagd wordt en wat ik denk dat nodig is. Ik adviseer dus ook heel vaak om eerst zonder het kind te komen.

Wanneer het kind alleen bij me komt, werk ik vaak door middel van activiteit in de vorm van een spel of het maken van iets. Ik voel ter plekke aan wat het kind nodig heeft en speel daar op in.

Heb je na het lezen hiervan nu nog vragen of heb je belangstelling voor wat ik precies doe? In de week van maandag 3 september tot en met vrijdag 7 september houd ik elke ochtend tussen 9-12 uur open huis. Je kunt dan kennismaken met mij, de ruimte waar ik de coaching gesprekken houd bekijken en daar kan ik over mijn werkwijze vertellen. Wees van harte welkom! De koffie en thee staan klaar op Aquarius 1, Assen (kloosterveen)

Groetjes Tamira Sijbring

06-37382511

Categorie├źnBlog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.