De 7 stappen op weg naar onvoorwaardelijk liefde voelen voor jezelf

1: Fouten durven maken om te kunnen leren. Als je geen fouten maakt leer je niets, maar als je steeds dezelfde fouten blijft maken leer je ook niets.

2: Al ons gedrag begint als een kleine gedachte in onze hersenen.  Zo’n kleine gedachte wordt doordat we het met van alles en nog wat verbinden steeds groter en complexer. Deze grotere en complexere gedachte wordt daarna automatisch aangevuld met onze bijbehorende emoties. Deze, met emoties bekleedde, gedachten zoeken zich een uitweg en uiten zich dan eerst in woorden. En naarmate dit proces zich intensiveert, uit dit zich naast onze woorden, uiteindelijk ook in onze daden.

Het sturen van je gedrag begint met het sturen van je gedachten. Als je jouw gedachten uit de hand laat lopen, dan bekleed je ze met “uit de hand gelopen” emoties, zodat het steeds moeilijker wordt om dit proces te stoppen. Hoe eerder je in dit proces ingrijpt, hoe makkelijker het is. Als het je lukt om een “boze” gedachte vroegtijdig te transformeren in een “neutrale of betere” gedachte, dan begin je bestuurder van dit proces te worden.

3: Een valkuil is het bestrijden van al het kwaad in de wereld, daaronder zit vaak je eigen gedachte van het VEROORDELEN van anderen waar je zelf zwak in bent. Je intentie is dan “veroordelen”

4: Het effect van ons beste gedrag verschrompelt als onze intenties “niet liefdevol” zijn. Het is de combinatie van intentie en gedrag dat scoort. Liefde wil anderen niet kwetsen of benadelen, maar liefde is uitzien waar we anderen kunnen helpen. Liefde kent geen vijanden en ook geen wraak. Liefde bewandelt de middenweg en is nooit extreem. Liefde is mild. Liefde veroordeelt niet.

5: En als een ander ons schaadt, laten we dan hem of haar, nadat onze emoties zijn gaan liggen, proberen te VERGEVEN. Hopelijk willen anderen ons vergeven, als wij weer eens uit de bocht gevlogen zijn.

6: Wil niet alles ineens. Neem de trap naar boven tree voor tree. Weet wat je wilt en weet waarvoor je gaat en vergeef jezelf als het weer eens mislukt is. Accepteer dat het tijd kost. Oefening baart kunst. En als je struikelt op je pad, sta dan weer op en probeer van deze ervaring te leren.

7: Waar jezelf het meeste behoefte aan hebt in dit leven, geef dat liefdevol aan anderen

Wat je zaait, zal je oogsten.
Wil je aandacht, geef het anderen.
Wil je vriendschap, wees vriendelijk.
Wil je rijkdom, geef gul.
Wil je vrede, wees mild.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.